Фърдинанд с тежки думи срещу Бербатов и обяснение защо българинът не игра във финала на Шампионската лига срещу Барса

Димитър Бербатов има една голяма болка в своята кариера и тя е, че бе изваден от състава на Манчестър Юнайтед за финала в Шампионската лига срещу Барселона през 2011 г., когато сър Алекс Фъргюсън сложи на скамейката Майкъл Оуен, въпреки че българинът тъкмо бе станал голмайстор на Висшата лига заедно с Карлос Тевез. Тогавашният съотборник на Бербатов – Рио Фърдинанд, хвърли светлина върху онзи казус в една от последните си изяви в интернет.

„Бербатов дойде в Манчестър Юнайтед с шантавите си изяви, красиво докосване и секси външност, но преди големия финал в Шампионската лига с Барселона той просто не се трудеше достатъчно усърдно за отбора. При една ситуация аз съм в единия край на терена и исках той да дойде, за да помага, а той просто се разхождаше. Тогава аз изритах топката и полудях – „Какво правиш?! Идвай! Какво ти става?!“, а той ми отговори – „Чакай, когато пристигна, ще го направим“. Но това не е нашата култура. В Барселона те играят по този начин, защото това е тяхната култура, но не и нашата. Ако искаш да играеш за тях, отивай, но тук не е същото. Ако не се впишеш в нашата култура, няма да се задържиш задълго. Така беше тогава в Юнайтед. Ако не приемеш културата и не се адаптираш, за да станеш част от нея, няма да останеш повече от година или две“, каза Фърдинанд, цитиран с извадка в TikTok.

Въпросната среща бе загубена от „червените дяволи“ с 3:1, а на върха на атаката застанаха Уейн Рууни и Чичарито, докато Оуен остана неизползвана резерва. „Съра“ след това обясни, че бившият носител на „Златната топка“ е човек, който може да обръща развоя на даден мач, докато Бербатов не е такъв.

Що се отнася до престоя на Димитър Бербатов на „Олд Трафорд“, той прекара 4 години там, изигравайки 149 мача, в които се разписа 56 пъти и даде 27 асистенции.

<blockquote class=”tiktok-embed” cite=”https://www.tiktok.com/@traineffectiveofficial/video/7069829619008015621″ data-video-id=”7069829619008015621″ style=”max-width: 605px;min-width: 325px;” > <section> <a target=”_blank” title=”@traineffectiveofficial” href=”https://www.tiktok.com/@traineffectiveofficial”>@traineffectiveofficial</a> Rio Ferdinand on ManUt’s club culture <a title=”manutd” target=”_blank” href=”https://www.tiktok.com/tag/manutd”>#manutd</a> <a title=”barca” target=”_blank” href=”https://www.tiktok.com/tag/barca”>#barca</a> <a title=”lazy” target=”_blank” href=”https://www.tiktok.com/tag/lazy”>#lazy</a> <a title=”rioferdinand” target=”_blank” href=”https://www.tiktok.com/tag/rioferdinand”>#rioferdinand</a> <a target=”_blank” title=”♬ original sound – Train Effective” href=”https://www.tiktok.com/music/original-sound-7069829616659827462″>♬ original sound – Train Effective</a> </section> </blockquote> <script async src=”https://www.tiktok.com/embed.js”></script>

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.