Официално сменят името на най-популярната футболна игра в историята

От следващото си издание официално най-популярната футболна игра в историята – FIFA, ще смени наименованието си след близо 30 години, в които използваше абревиатурата на Световната футболна федерация. Новината бе съобщена от създателите Electronic Arts.

Новото заглавие на франчайза ще бъде EA Sports FC, като от компанията гарантират, че изживяването ще бъде запазено и всяка година играта ще надгражда над предшествениците си, за да продължи да оглавява класациите за най-популярен спортен симулатор.

Очаква се още с първото издание след ребрандирането да видим над 19 хил. реални футболисти, повече от 700 клуба, над 100 стадиона и 30 шампионата.

EA трябваше да предприеме сериозни промени, след като от Konami започнаха да сключват ексклузивни партньорства с отделни футболни клубове за своята Pro Evolution Soccer, която се явява и най-големият конкурент на FIFA през годините. Всичко започна с имидж правата върху Ювентус, който участва с реалното си име, екип и стадион единствено в PES.

Към днешна дата EA Sports има ексклузивно партньорство в английската Висша лига, испанската Примера Дивизион, германската Бундеслига и италианската Серия А, макар част от участниците в тези първенства да имат отделни споразумения с различните симулатори.

Очаква се първото издание под името EA Sports FC да се появи на пазара през лятото на 2023 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.