Милан иска низвергнат френски национал от Арсенал

Милан продължава с разумната си политика за привличане на млади и недооценени играчи, като този път The Mirror твърди, че френският национал Уилям Салиба от Арсенал може да се озове на „Сан Сиро“ през лятото.

21-годишният централен защитник бе откупен от „артилеристите“ през 2019 г. срещу €30 млн. от Сент Етиен, но вече трета година не получава шанс за изява на „Емиратс“, а бива преотстъпван под наем в Ница и Марсилия.

Салиба обаче се превърна в един от най-добрите на своя пост в Лига 1, като дори си спечели няколко повиквателни от Дидие Дешам.

„Росонерите“ по-рано възродиха кариерата на Фикайо Томори. 24-годишнят англичанин пристигна под наем срещу едва €600 хил. през миналата зима, през лятото правата му бяха откупени от Челси срещу €28,8 млн. Днес Томори е смятан за може би най-добрият английски защитник.

Тиери Анри по-рано се изказа по казуса с Уилям Салиба, като заяви, че младокът дори не получи шанс, за да се провали в Арсенал. Това би направило лесен избора на младока, ако възникне възможност, за да играе в отбор от ранга на Милан.

Transfermarkt го оценява на €24 млн., което е съвсем по силите на италианския гранд, но „артилеристите“ по всяка вероятност биха искали да си върнат първоначалната инвестиция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.