„Богинята“ може да остане без треньор

Една от най-големите сензации през изминалите няколко години – Аталанта, може съвсем скоро да остане без старши-треньор, ако съдим по думите на самия Джан Пиеро Гасперини, който бе помолен да обсъди бъдещето си в клуба пред Sky Italia.

Специалистът признава, че обстановката е променена напоследък с оглед влошените резултати от януари насам, когато „богинята“ изгуби статута си на тим от топ 4 и се превърна в отбор, който най-вероятно ще остане извън евротурнирите за следващата кампания.

Гасперини пое „Ла Дея“ през 2016 г. и в този период на два пъти изведе тима до финал за Купата на Италия и се превърна в постоянен участник в Шампионската лига и Лига Европа. Всичко при условие, че десетина години по-рано Аталанта бе постоянен участник в борбата за оцеляване и дори поигра известно време в Серия Б.

Джан Пиеро Гасперини поднови контракта си през миналия ноември за период от 2 години и нашата оценка е, че той по-скоро би получил нужния кредит на доверие от ръководството, колкото и успехите да се усладиха на феновете и администрацията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.