С водно оръдие полицията в Германия сложила край на екшъна след мача от Лига Европа

Редица сблъсъци между фенове на Айнтрахт Франкфурт и Уест Хям са белязали нощта във финансовия и транспортен център на Германия. Повечето схватки са били в квартала на железопътната гара, за което вече ви съобщихме. Както е известно, немският тим спечели с 1:0 полуфиналния реванш от Лига Европа срещу „чуковете“.

Именно в разположените там кръчми привърженици на двата тима, които не са успели да влязат на стадион „Дойче Бан Парк“, са гледали решителния двубой. След края на срещата феновете са излезли на улиците, където са възникнали сблъсъци.

Полицията, която в часовете преди началото на мача имаше доста работа покрай разтърваване на запалянковците, този път доста бързо се е справила със ситуацията. В известна степен е помогнал и фактът, че феновете са били вече изморени.

Най-голяма роля обаче е изиграло използването на водно оръдие, за което властите предварително са изискали разрешението на общинските власти. Освен това големи полицейски части са били разположени именно в района на гарата, тъй като именно там са се очаквали големите проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.