Роман Абрамович: Не бавя сделката за Челси

Роман Абрамович категорично опроверга появилите се информации в последните дни относно сделката за английския футболен клуб Челси, както и негова евентуална роля в създаването на пречки за нейното осъществяване.

Руксият олигарх излезе с официална позиция чрез своя говорител, в която се казва, че Абрамович потвърждава ангажимента си да даде парите от сделката на лондончани за благотворителност, а за да бъде осъществена тази цел, той се е свързал с представители на ООН и глобални благотворителни организации, които да подпомогнат процеса по създаване на фондация, която да управлява парите.

Във втората част от позицията Абрамович пояснява изрично, че не е искал да му бъде върнат заема от 1.6 милиарда паунда, който е заел на клуба чрез свои фирми. Именно тази причина бе посочена като основна за евентуално забавяне на сделката по продажбата на клуба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.