Осъдиха шестима тенисисти за уреждане на мачове

Шестима тенисисти получиха наказания, след като испански съд ги призна за виновни за уреждане на мачове, съобщи Специалната антикорупционна агенция по тенис (ITIA).

Играчите са били осъдени в Испания като част от по-широко разследване, свързано с организирана престъпност, и са получили наказания за срок от 7 до повече от 22 години.

Двама от играчите – Марк Форнел Местрес и Хорхе Марсе Видри, са били част от световната ранглиста по тенис, докато останалите четирима – Карлос Ортега, Хайме Ортега, Маркос Торалбо и Педро Бернабе Франко – не са. Всички те бяха осъдени на две години условно лишаване от свобода.

Местрес получи най-голямото наказание и е дисквалифициран от ITIA за 22 години и шест месеца, а също и глобен с 250 хиляди долара, от които 200 000 долара са условни. Санкциите не им позволяват както да играят, така и да тренират тенис.

“Това е едно от най-големите случаи на организирана престъпност в тениса, която сме виждали. Приветстваме участието на съответните органи и съдебното разследване на цели престъпни мрежи, а не само на замесените играчи. Това решение изпраща силно послание, че уреждането на мачове е престъпление, което може да доведе до наказателни присъди”, каза изпълнителният директор на ITIA Джони Грей.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.