Люис Хамилтън ще може да се състезава на Гран при на Маями

Седемкратният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън ще може да се състезава в неделното Гран при на Маями в САЩ, след като e получил отстрочка за строгото прилагане на забраната за носене на пиърсинг и бижута от пилотите по време на стартовете.

Един от двамата рейс директори във Формула 1 Нийлс Витих напомни на отборите и официалните лица, че носенето на пиърсинг по тялото и други бижута е забранено с оглед на сигурността.

Хамилтън заяви, че не може да премахне част от пиърсинга по себе си и дори предположи, че може да получи забрана да се състезава. Екипът на британския пилот обаче е представил пред Световната автомобилна федерация (ФИА) документи, в които твърди, че всичко при него според правилата.

Източник на агенция „Ройтерс“ съобщи, че Лиюс Хамилтън няма да носи никакви бижута и е получил изключение за две състезания, относно пиърсинга си. Британецът обаче ще трябва да премахне всичко преди старта за Гран при на Монако в края на май.

На пресконференцията преди Гран при на Маями, Хамилтън не бе в настроение за компромиси, появи се с множество бижута и аксесоари по себе си, включително три часовника, както и пръстени на всеки пръст от ръцете си, няколко гривни и колиета.

„Не успях да си сложа повече бижута“, каза пилотът на Mercedes и отново повтори, че физически не може да премахне поне две неща от пиърсинга по тялото си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.