Днес се очаква да бъде внесена яснота около бъдещето на Левски

Наско Сираков трябва да произнесе нова пламенна реч, свързана със собствеността на клуба, като това отново ще е на 24 май и отново ще е на Могилката, пише „Тема Спорт“.

Именно на тази дата преди година легендата на клуба се просълзи и обяви, че Левски скоро ще има нов собственик, който ще налее милиони долари в клуба. По-късно се разбра, че става дума за англичанина Джо Диксън. Преговорите между двете страни обаче завършиха с крах.

Сега идеята е коренно различна и се казва “Левски на левскарите”. Учредяването на сдружението, чийто идеолог е Станимир Стоилов, трябва да стане днес, а по-късно да излезе и регистрацията. Целта бе обявена неколкократно – Сираков да сдаде акциите на привържениците.

Датата 4 май не е избрана случайно, това е рождението на Георги Аспарухов, а на 24 май пък е основан клубът.

Целта е Сираков да остане пазител на акциите, както сам се изразява, но и на хартия те да са в ръцете на левскарите. Ще бъде обявено и как точно ще става членуването в “Левски на левскарите” и как точно ще се гласува и избира всеки следващ президент на клуба. Самият Сираков обясни, че около 30 процента от неговите акции могат да преминат в друга собственост само с изричното съгласие на Константин Папазов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.