Центърът на София ще бъде под обсада в неделя

Центърът на София ще бъде под обсада в неделя, 15 май, а причината са планираните няколко събития в този ден. От БФС преместиха финала за Купата на България за тази дата, въпреки че по първоначална програма трябваше да се състои на 11 май, сряда, от 19:00 часа. Рокадата бе по молба от полицията – заради насрочени за тогава протести.

Четири дни по-късно обаче има лекоатлетически състезания, които ще доведат и до редица промени в движението в централната градска част. В 9:00 часа ще започнат маратонски бягания на 5, 10 и 21 километра. Стартът им ще бъде на площад „Народно събрание“, а маршрутът им ще преминава покрай националния стадион, ще влиза и в Борисовата градина.

В 12:00 часа пък ще започнат атлетически игри за деца на „Васил Левски“. Те ще бъдат награждавани в 12:30. Тогава ще започне и последният насрочен старт – състезание на 600 метра за ученици.

Преди двубоя пък ултрасите ще трябва да направят хореографиите си под зоркия поглед на полицията. Предстои от Столична община, както и от СДВР да обяснят какви промени в движенията около стадиона ще настъпят и за какъв период. Ясно е, че няколко булеварда ще трябва да бъдат затворени заради сблъсъка между “сини” и “червени”. Вратите на „Васил Левски“ ще бъдат отворени поне два часа преди началото на финала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.