Седем футболисти на Левски са на изхода на “Герена”

Седем футболисти на Левски са на изхода на „Герена“, а съдбата на част от тях е неясна. Става дума за солидни играчи, които от началото на сезона са били на терена в общо 131 мача за „сините“ в efbet Лига, пише “Мач Телеграф”.

Съдбата им вероятно ще бъде доста разнородна. Двама от тях – Николай Михайлов и Драган Михайлович, са с изтичащи договори, а ръководството все още не им е предложило нови контракти. Очаква се това да стане след финала за SESAME Купа на България, но няма да е изненада, ако двамата напуснат „Герена“ като свободни агенти.

Други четирима със сигурност напускат Левски, тъй като са в списъка на низвергнатите по различни причини. Става дума за Ради Цонев и Иван Горанов, на които договорите изтичат и със сигурност няма шанс да играят в тима през новия сезон. Здравко Димитров и Димитър Костадинов пък ще бъдат продадени през лятото, след като Станимир Стоилов се отказа от тях.

Цонев и Горанов бяха зачеркнати от Мъри, след като отказаха да се съобразят с желанието на треньора да напуснат „Герена“ през зимата, за да облекчат бюджета за заплати. Първият дори получи в един момент предложение за нов договор, но за по-малко пари, което отказа. Иначе заплатата на Ради плюс бонусите възлиза на 20 000 лева, а тази на Иван Горанов, който играе в тима като преотстъпен от белгийския Шарльороа, е 11 000.

Костадинов и Димитров пък бяха натирени, след като натрупаха дългове от хазарт, а това влияеше на подготовката и представянето им на терена. „Сините“ искат да ги продадат, но все още не са намерили купувачи. Възможно е това да наложи първоначален наем, ако Мъри Стоилов не успее да им намери отбори в чужбина.

На този етап Левски единствено се бори с всички сили за Филип Кръстев. „Сините“ искат да продължат наема на халфа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.