Левски постигна нещо безпрецедентно за България

Левски постигна безпрецедентна за България фенска любов спрямо липса на трофеи, пише “Мач Телеграф”. След идването на Мъри Стоилов в клуба и запалената от него искра посещаемостта на „Герена“ се е вдигнала повече от пет пъти.

През миналия сезон мачовете на Левски в София са посетени от средно 1450 души, докато през този двубоите са наблюдавани от по 7200 зрители на мач. През сезон 2020/21 ЦСКА е имал повече привърженици на домакинските мачове на „сините“, макар че и тогава, предвид битката за титлата с Лудогорец, до известен период цифрата е доста ниска – 1825 фена на среща.

През този сезон обаче разликата е драстично в полза на Левски. В сравнение със средно 7100 на „Георги Аспарухов“, то мачовете на „червените“ са гледани от шепа хора. Двубоят с Черно море е видян от 850 души, а на този с Локо София има едва 180 зрители. На двете срещи с Царско село пък има съответно 150 и 650 привърженици.

Срещите на „Герена“ са били наблюдавани от близо 90 000 зрители, докато домакинските двубои на ЦСКА са били изгледани от 35 000 зрители. 22 000 от тези 35 хиляди обаче са били на дербита със „сините“, което означава, че всички други мачове са били видени от мизерните 13 000 души.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.