Левски отново е насочил поглед към скандинавския пазар

Левски отново е насочил поглед към скандинавския пазар. “Сините” следят изявите на играчи от тамошните първенства и вече имат набелязани за трансфер в предстоящия прозорец.

Въпросните футболисти тогава ще са свободни агенти, пише “Тема Спорт”. Както е известно, Левски все още се намира в затруднено финансово положение и не може да си позволи да плаща, за да привлича играчи. През зимата от „Герена“ вече осъществиха два свободни трансфера оттам. Те успяха да вземат без пари централните защитници Ноа Сонко Сундберг и Келиан ван дер Каап. Първият дойде, след като договорът му с шведския Йостерсундс изтече, а вторият, след като се раздели с датския Виборг.

От „Герена“ ще бъдат активни през лятото по подсилването на състава. Левски вече осъществи първия си летен трансфер. “Сините” подписаха за 2 години с Ивелин Попов, който влиза в сила през следващия месец. Бившият национал в момента е част от третия в руското първенство Сочи. Той ще пристигне на „Георги Аспарухов“ като свободен агент. Попето е юноша на “сините”, но няма официални мачове за първия отбор.

Наред с това ще има и изходящи трансфери. На тезгяха са сложени двама отстранени от първия тим. Това са халфът Димитър Костадинов и фланговият нападател Здравко Димитров. Те повече няма да носят синята фланелка, но имат договори с клуба и ръководството на Левски ще настоява да получи дадена сума за правата им. Интерес има и към Хосе Кордоба и Андриан Краев. С изтичащ контракт е десният бек Драган Михайлович. Той е твърд титуляр, но е малко вероятно да остане. За неговия пост Левски наблюдава 24-годишния Жереми Петрис от Царско село.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.