Обвиниха Стойчо Стоилов за три от най-кошмарните загуби в историята на ЦСКА

Стойчо Стоилов е вече бивш главен мениджър в ЦСКА, макар по някои информации той да продължава да изпълнява дейността, макар и неофициално. Родното издание „Тема Спорт“ обаче откри любопитна връзка между него и три от най-кошмарните загуби в историята на „червения клуб“.

Първата е от 23 септември 1994 г. Това е дата, която феновете на Левски ще помнят цял живот, защото на нея любимият им тим разгромява с 1:7 отбора на ЦСКА. Във въпросния мач Стоилов е титуляр за „армейците“ в центъра на терена от дните, когато е професионален футболист.

На 29 ноември 1998 г. бившият национал на България вече е част от Литекс в най-силния период в историята на ловешкия тим. Той е капитан и извежда отбора си за домакинство срещу ЦСКА, а след последния съдийски сигнал всички ставаме свидетели на най-тежката загуба в историята на иначе най-титулувания клуб у нас – 8:0.

Прехвърляме се към 30 април 2022 г. Лудогорец вече е коронован шампион, а ЦСКА е в поредната криза, въпреки обещаващото начало на сезона. „Орлите“ разбиват „столичани“ с 5:0 в Разград, а на терена за клуба са една огромна част от играчите, които самият Стойчо Стоилов доведе на „Армията“ през изминалото лято. Припомняме, че именно трансферната политика стана повод Стойчо Младенов да си тръгне преждевременно от отбора само преди няколко седмици.

Стоилов без съмнение има своята нелоша кариера на терена, а във времето на главен мениджър за Литекс доведе някои от най-добрите чужденци, играли в българския футбол, но, що се отнася до ЦСКА, той няма особено много поводи за гордост.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.