От Русия възроптаха срещу трансфера на „Попето“ в Левски

Ивелин Попов официално ще премине в Левски за следващия сезон, а тази новина разгневи настоящия му клуб – Сочи.

През руското издание SportRBC от клуба заявиха, че решението на българина е неприемливо с оглед факта, че все още има действащ контракт с него до 15 юни.

Договорът на „Попето“ му позволява да преговаря с трети страни, когато навлезе в последните 6 месеца от него, но добрата етика налага подобни решения да се обявяват едва след края на текущия сезон.

През годините това неписано правило обаче се нарушава доста често от играчи, клубове и треньори. Най-пресният пример е Ерик тен Хаг, който официално ще застане начело на Манчестър Юнайтед, като новината бе съобщена няколко кръга преди края на сезона в нидерландската Ередивизие. Юлен Лопетеги пък усети гнева на испанската Футболна федерация през 2018 г., когато побърза да обяви, че отива в Реал Мадрид след края на Световното първенство. За назиданието той бе освободен от поста на селекционер без да има възможност да довърши започнатото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.