Предричат проблеми за Mercedes и догодина

Сезон 2022 във Формула 1 стартира много трудно за Mercedes, тъй като новият автомобил W13 се оказа проблематичен – подскача на правите, труден е за настройване и не му достига мощност. От тима признават, че все още не успяват да решат проблемите на колата, а бившият пилот на Mercedes и световен шампион за 2016 година Нико Розберг прогнозира, че трудностите сега могат да се превърнат в проблеми и за следващия сезон.

“От Mercedes сами признаха, че битката за титлата за тях е приключила – коментира Розберг за германския тв канал Sky. – И това създава риск и за следващия сезон. Скоро ще трябва да започне работата по автомобила за сезон 2023, но ако тимът е поел по грешен път, то Mercedes и догодина ще остане аутсайдер. Затова и е критично максимално бързо проблемите на W13 да бъдат решени, за да не бъдат пренесени и в колата за догодина.”

Розберг коментира и разпалената размяна на реплики между Тото Волф и Люис Хамилтън в бокса на тима след отпадането на Люис в първата част на квалификацията на “Имола”. По-късно и двамата отказаха да коментират пред пресата темата на емоционалния им разговор.

“Люис обича да вниква в работата на инженерите, а тази ситуация определено е повишила напрежението в тима – обясни Нико. – Но мисля, че оттук нататък ще видим още много такива моменти в бокса на Mercedes.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.