Бивша звезда на Байерн Мюнхен призна, че в Катар не позволяват жена му да носи бански

Бившият испански национал и звезда на Байерн Мюнхен – Хави Мартинез, призна, че се е натъкнал на необичайни ограничения в Катар, след като през лятото на 2021 г. се озова в страната, за да завърши футболната си кариера.

„В някои региони приятелката му може да носи бански, но в повече не може. Това беше културен шок за мен“, каза дефанзивният халф пред Marca.

Катар може и да е арабският център, който се доближава най-много до европейските ценности, но все пак продължава да е страна, управлявана по най-строгите догми на Корана. Мнозина дори твърдят, че местните обичаи и порядки често бива прикривани пред чужденците, като дори страната е обвинявана в експлоатацията на робски труд и налагането на тежки репресии върху човешките права на жените.

Мартинез все пак приветства хората, които биха искали да посетят Катар. Също така изрази увереност, че предстоящото Световно първенство ще бъде грандиозен успех, както за спорта, така и за местната култура и икономика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.