Барса напуска “Камп Ноу” за година

Испанският гранд Барселона ще домакинства на стадион „Монтжуик” по време на сезон 2023/24, потвърдиха от клуба. Това се налага заради започващата реконструкция на „Камп Ноу”, която ще продължи близо четири години. Реновациите на легендарното съоръжение ще стартират през юни тази година.

Ръководството на каталунците одобри проекта за 1.5 млрд. евро през декември, насочен към реконструкцията на съоръжението и зоните около него. Капацитетът на стадиона ще бъде увеличен от малко над 99 000 до 105 000 седящи места, докато иновациите ще включват инсталацията на прибиращ се покрив, покрит със соларни панели, както и няколко рекламни сгради, включително хотел, ледена пързалка и офиси.

Президентът на „блаугранас“ Жоан Лапорта сподели, че забавянето на срутването на третото ниво на стадиона ще позволи на „Камп Ноу“ да функционира на „виртуално пълен капацитет следващия сезон“.

„По-ранното разрушаване ще означава през следващия сезон да сме с едва 50% капацитет. За да минимализираме рисковете и да защитим приходите през следващия сезон, ще запазим виртуално пълен капацитет идната кампания и ще продължим със срутването на третото ниво, когато отидем на „Монтжуик“, каза той.

Олимпийският стадион, който има капацитет от 60 713 места, преди бе дом на градския съперник на Барса – Еспаньол, който игра там мачовете си между 1997 и 2009. Лионел Меси направи професионалния си дебют за „блаугранас“ на стадиона в мач срещу Еспаньол през 2004.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.