Андреа Аниели: В момента има действаща Суперлига и тя е английската Висша лига

Президентът на италианския гранд Ювентус – Андреа Аниели, отправи поредни критики към УЕФА и ФИФА по казуса с проекта за Суперлига. Той смята, че в момента тя съществува под егидата на двете организации, но облагодетелства само шепа клубове.

„Постепенно английската Висша лига ще привлече целия футболен елит, който се ориентира там, където плащат най-добре. Това е своеобразна Суперлига. Очаква се да видим два английски клуба във финала на Шампионската лига, а един английски и един шотландски биха могли да спорят на финала в Лига Европа“, каза Аниели пред Calcio e Finanza.

Той предвижда задълбочаване на тази тенденция с оглед факта, че вече и Нюкасъл Юнайтед се ползва с неограничените финансови ресурси на новите си арабски собственици.

Андреа Аниели е сред малцината, които все още не са се отказали от идеята за официална Суперлига, в която да се включат най-успешните клубове от водещите първенства. Той иска УЕФА да се включи в ролята на регулатор, който да гарантира честността в провеждането на турнира, но за сега президентът на федерацията – Александър Чеферин, не дава и да се издума по тази тема.

В Европейския съд има заведено дело, което оспорва монополизма на УЕФА върху футбола на „стария континент“. В миналото е имало и други подобни казуси, които са отивали в полза на новосформираните федерации, но те са били в други спортни дисциплини, като фехтовката и тениса на маса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.