39-годишният Салпаров: Чувствам се, като 20-годишен

Теодор Салпаров безспорно е един от най-успешните посрещачи в историята на родния волейбол, а фактът, че вече е на 39 години никак не го притеснява. Той дори се чувства, като 20-годишен младеж в разгара на своята кариера.

„Не знам колко време още ще играя на най-високо ниво, трудно е да кажа, но ще го правя, докато горя в играта. Играе ми се все повече и повече. С цената на някои усилия важно е как си подготвен физически и затова най-важна е работата във фитнеса. По-добър технически няма да стана, дори и да спя в залата. Но ако съм на ниво, мога да играя като 20-годишен. А разликата е, че преди 20 години трябваше да правя по 3 метра плонж за някоя топка, а сега вече съм там без плонж. Това е на базата на опита“, каза либерото пред „Тема Спорт“.

За втори път в своята кариера Салпаров завършва един цял сезон без допусната загуба, след като с екипа на Хебър Пазарджик вдигна трофея в родната Суперволей в началото на седмицата. Той признава, че сега му е било по-трудно от сезон 2010/11 с екипа на ЦСКА, защото в момента в шампионата има повече конкуренция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.