Промяна в правилата отваря вратите за Джокович към Уимбълдън

Цялата 2022 г. в тениса изглежда ще премине под знака на колебанията дали Новак Джокович ще бъде допуснат до даден турнир или не. Поредната новина го праща на Уимбълдън, след като стана ясно, че рестрикциите за неваксинирани спортисти ще бъдат коригирани, пише The New York Times.

Организаторите на най-престижното състезание на зелени кортове – All England Lawn Tennis Club, потвърдиха, че здравните власти във Великобритания са премахнали задължителното ваксиниране за гостите в кралството. Това е и причината ограничението да бъде свалено и за Откритото първенство по тенис.

Световният №1 се опари вече веднъж от фиаското с австралийските власти за Australian Open в началото на годината, но с напредване на времето все по-малко дестинации влизат в директна конфронтация с „Ноле“ и останалите атлети, които имат своите причини, за да отказват имунизация срещу COVID-19.

Уимбълдън тази година ще се проведе в периода 27 юни – 10 юли.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.