Петър Стойчев ще покорява и Северния ледовит океан

Легендата на световното плуване – Петър Стойчев, официално обяви, че ще участва за пръв път в кариерата си в състезание по плуване във водите на Северния ледовит океан.

Българинът призна, че идеята е възникнала малко преди пандемията от COVID-19, като се е наложило да я отложи с оглед множеството ограничения, но ето, че дойде време, за да се пробва в поредното огромно предизвикателство за тялото и духа си.

„В леденото плуване, освен перфектна спортна форма, са необходими и много други качества. Желанието ми за участие и победа са по-силни от всякога, защото това е единственото място на планетата Земя, на което не съм плувал. Остров Свалбард се намира много по-близо до идеалния Северен полюс от мястото, на което плувахме в Антарктида“, каза двукратният световен шампион пред bTV.

11 мъже и 5 жени ще се включат в надпреварата през идния месец, като се очаква да заминат на 1 май, за да започнат подготовката си на терен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.