COVID-19 плъзна във Формула 1

Новите директори на състезанията на Формула 1 Едуардо Фрейтас и Нийлс Витих са дали положителни тестове за коронавирус, което повдигна въпроси кой ще отговаря за предстоящото Гран при на Маями (САЩ) през следващия уикенд. Новината бе потвърдена пред агенция „Ройтерс“.

Говорител на Световната автомобилна федерация (ФИА) коментира, че не може да разкрива медицинска информация за служителите във Формула 1, освен ако това не е свързано с провеждането на дадено състезание.

По информация на Sky Sports, Фрейтас и Витих са дали положителни тестове за COVID-19 след старта в Италия през миналата седмица.

Към момента пътуването до САЩ изисква негативен тест за коронавирус, даден не повече от 24 часа преди заминаването, независимо дали човекът е ваксиниран или не. Тренировките в Маями пък започват на 6 май.

Португалецът Едуардо Фрейтас и германецът Нийлс Витих бяха назначени през февруари и наследиха на поста австралиеца Майкъл Маси след драматичния край на миналия сезон в Абу Даби.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.