Тревожността в Челси започва да ескалира

Продажбата на Челси все още не е финализирана и клубът е „с вързани ръце“. Мениджърът на лондонския отбор Томас Тухел описа ситуацията така, като подобно на играчите си, той също е загрижен за положението на „сините“, пише The Times.

На Челси му е забранено да подписва нови споразумения поради санкциите, наложени от британското правителство, което направи преговорите за подновяване с ключови играчи като Андреас Кристенсен и Антонио Рюдигер изключително трудни. През това лято договорите на бранителите изтичат и те ще напусна западен Лондон.

В съблекалнята на Челси обаче вярват, че санкцията ще продължи да вреди на отбора, което ще рефлектира и върху играчите, които ще искат да напуснат клуба скоро.

Ситуацията не убеждава Тухел, макар неговото бъдеще да не е застрашено, но медията твърди, че германецът не е уверен в това, което предстои.

„Още от предсезонната подготовка ще дадем всичко от себе си. Ще бъда ангажиран изцяло с отбора и ще работя с цялото си сърце“, увери германецът преди дуела с Манчестър Юнайтед. При успех в него Челси ще опитат да си подсигурят третото място във Висшата лига и да гарантират присъствието си и догодина в Шампионска лига.

Германецът обаче е наясно, че докато евентуална сделка за Челси не бъде позволена от Даунинг Стрийт, то той няма да може да привлече нови футболисти като Пау Торес, Чуамени или Деклан Райс. И тримата са считани, че може да преминат в Челси, но в момента са невъзможни за „синия“ клуб.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.