Силен старт на Сестри Стоеви в Мадрид

Габриела Стоева и Стефани Стоева стартираха с победа защитата на титлата си на двойки жени на Европейското първенство по бадминтон за мъже и жени в испанската столица Мадрид.

Поставените под номер 1 в схемата българки, които са двукратни шампионки на Стария континент от 2018 и 2021 година, победиха без проблеми в първия си двубой Флави Вале и Емили Версело от Франция с 21:12, 21:10 за 27 минути.

На четвъртфиналите Габриела Стоева и Стефани Стоева ще играят с победителките от мача между номер 6 Дебора Джиле и Черил Сейнен (Нидерландия) и Клоуи Бърч/Джесика Пю (Англия).

Мария Мицова прекъсна серията си от две поредни победи и загуби от номер 8 в схемата Лиане Тан от Белгия с 21:8, 9:21, 16:21 за 41 минути.

Българката беше категорична в първия гейм, но загуби следващите две части, а с това и срещата.

На смесени двойки Илиян Стойнов и Христомира Поповска отпаднаха във втория кръг след загуба от номер 8 в схемата Калъм Хеминг и Джесика Пю от Англия с 16:21, 16:21 за 31 минути.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.