Пореден много тежък удар по Русия в света на спорта

Международната федерация по хокей на лед (IIHF) отне от Русия домакинството на Световното първенство през 2023-а година, което трябваше да се проведе в Санкт Петербург в периода от 5-и до 21-и май.

Причината е ясна – военната агресия на Русия на територията на суверенна Украйна, която започна на 24-и февруари и до момента отне живота на хиляди хора, а милиони бяха принудени да търсят спасение в други страни на Европа.

Бордът на световната централа е сериозно притеснен от нивото на сигурност в Санкт Петербург към този момент, както и от свободата на придвижване на гостите, играчите, журналистите към и от Русия. Новият домакин ще бъде определен на предстоящия редовен конгрес на хокейната федерация, който ще се проведе през май във Финландия – непосредствено преди старта на тазгодишното Световно в елитната дивизия.

Решението за отнемането на Световното през 2023-а от Русия беше взето от Изпълкона на IIHF снощи на заседание в Цюрих.

По-рано през тази година IIHF отне от Русия и Световното първенство за младежи през 2023-а година, което трябваше да се проведе в Омск и Новосибирск.

През тази година Световното ще се проведе във финландските градове Хелзинки и Тампере от 13-и до 29-и май.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.