Български баскетболист с опит да пробие в НБА

Българският национал Емил Стоилов е сред кандидатите в Драфта на новобранците в Националната баскетболна асоциация за следващия сезон, съобщиха от лигата. 20-годишният център, който е висок 211 сантиметра и играе за испанския Естудиантес, е един от 36-те чуждестранни играчи, които са подали ранни заявки за включване в листата за избор на клубовете от НБА.

<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”es” dir=”ltr”>Emil Stoilov, pívot del Estudiantes, entre los 36 internacionales inscritos para el próximo draft de la NBA</p>&mdash; José Ignacio Pinilla (@AS_Jipinilla) <a href=”https://twitter.com/AS_Jipinilla/status/1519288737401868289?ref_src=twsrc%5Etfw”>April 27, 2022</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

Освен тях, заявки са направили и 247 млади таланти от колежанските отбори от университети в САЩ и Канада. Драфтът, който е насрочен за 23 юни, се състои от два кръга, във всеки от които отборите избират по 30 баскетболисти.

Стоилов записва средно по 3.6 точки и 1.2 борби в 150 игрови минути в 17 мача за представителния отбор на Естудиантес през настоящата кампания. Той участва и във всичките четири срещи на България от световните квалификации в група F, в които постигна по 6.5 точки и 5.3 борби.

Софиянецът може да оттегли заявката си с писмена молба до лигата до 13 юни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.