Откриха италиански вратар в Мариуполска болница

Бившият италиански вратар Иван Лука Вавасори е открит в болница в Мариупол, заяви пред Football Italia баща му Пиетро Вавасори. Имаше опасения, че 30-годишният футболист е сред жертвите в битка за стоманодобивния завод в Мариупол, тъй като семейството му изгубило връзка с него в последните 10 дни. От 20 февруари той воювал за Киев, след като се записал като доброволец в чуждестранните части на Украйна.

“Украинците са фантастични хора, за мен е чест да се боря за тях. Дойдохме тук, за да не позволим войната да стигне до Европа”, написа преди време Иван.

Иван има интересна биография. Роден е в Русия през 1992 г., но на пет годинки е осиновен от семейство Вавасори в Италия. Втората му майка Алесандра Сгарела е отвлечена от калабрийската мафия Ндрангета през 1997 г. и освободена след девет месеца. През 2011 г. тя почива след тежко заболяване. Приемният му баща Пиетро е бивш собственик на логистичната компания Italsempione и бивш президент на Про Патрия.

Иван Лука е бил вратар на няколко отбора в Серия С, а преди няколко години заминава да играе в Боливия.

Днес няколко италиански медии съобщават, че прокурорът на Милано е започнал разследване за мисията му в Украйна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.