Обявиха шампиона по футбол на Украйна

Футболният шампионат в Украйна официално бе прекратен. Първенството бе спряно на 24 февруари, когато Русия сложи начало на войната срещу Украйна, а ръководните фактори официално прекратиха надпреварата.

За окончателно класиране се приема подреждането на отборите към въпросния 24 февруари, но няма да има награждаване. Първи в подреждането е Шахтьор (Донецк), който след 18 кръга бе лидер с 47 точки. Втори остава Динамо (Киев) с 45 пункта.

Решението се взема основно за разпределяне на местата в европейските клубни турнири, където се очаква крайно становище. Преди близо две седмици президентът на централата Александър Чеферин е уверил Сергей Палкин от Шахтьор (Донецк), че ако има възможност, украинските отбори ще играят през лятото в турнирите.

Създадена е работна група за разглеждане на въпроси относно началото на новия сезон на Украинската професионална лига (УПЛ).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.