Кардиф съди Нант за €95 млн. по повод смъртта на Емилиано Сала

Аржентинският футболист Емилиано Сала може и да почина през 2019 г., но 3 години по-късно войната между бившия му и едва не станал бъдещ клуб се разраства сериозно в съда. The Sun публикува иск от страна на Кардиф, според който Нант трябва да заплати €95 млн. за пропуснатите ползи от покупката на централния нападател.

Спортният арбитражен съд в момента разглежда делото от страна на френския тим. „Канарчетата“ в него настояват за €18 млн. – сумата, която трябваше британският тим да заплати по сделката за Сала. Контратезата обаче е, че аржентинският нападател е можел да помогне на „лястовиците“ в борбата за оцеляване в английската Висша лига, а въпросните €95 млн. са парите, които клубът е можел да спечели от телевизионни права, спонсори и постъпление в резултат на участието си в елитната дивизия.

Адвокатите на Кардиф използват за основа на делото си казусът с Карлос Тевез и Хавиер Масчерано от 2007 г. Тогава Уест Хям трябваше да заплати близо €32 млн. на Шефилд Юнайтед, защото „чуковете“ бяха признати за виновни в неправомерното използване на двамата аржентинци с оглед факта, че правата им се държаха от трети страни, които не бяха получи дължимите им суми по трансфера на двамата от Коринтианс. „Остриетата“ тогава искаха отнемане на точки на съперника, като така щяха да ги изпреварят в класирането във Висшата лига, за да не изпаднат. Вместо това Тевез вкара 7 гола, с които практически спаси Уест Хям за сметка на Шефилд, а двата клуба се разбраха в съда за паричната компенсация.

Що се отнася до Емилиано Сала, припомняме, че играчът загина в самолетна катастрофа, на път от Франция за Англия. Официално бе потвърдено, че фаталният полет с неизправния самолет е организиран от агент на футболиста – Уили МакКей.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.