Владимир Кличко: Пазя си мечтата да счупя рекорда на Форман

Бившият световен шампион в супертежка категория в професионалния бокс – Владимир Кличко, продължава да поддържа варианта за завръщане на ринга с идеята да счупи рекорда на Джордж Форман.

Форман спечели титлите във версиите Световна боксова асоциация (WBA) и Международна боксова федерация (IBF) на 45-годишна възраст.

На своите 46 Кличко обяви пред вестник Билд, че иска да счупи този рекорд на американската легенда.

“Ако съм в добра форма. Кой знае, може би си пазя мечтата да счупя рекорда на Джордж Форман. Това ме мотивира да ставам всеки ден и да спортувам”, каза той. Не искам да чупя челюсти, искам да чупя рекорди”.

Кличко също така говори и за отказването на Тайсън Фюри, който си тръгна от ринга с победа над Дилън Уайт. Кличко се отказа от бокса през 2017-а година с 69 победи, но през 2015-а беше победен от Фюри.

В момента Владимир е плътно до брат си Виталий, който е кмет на Киев и му помага в трудните дни на войната, която Русия провокира срещу родината им.

Но преди две години Форман говори за евентуално завръщане на Кличко и той не се изказа особено позитивно по този въпрос: “Защо трябва да се връща отново в бокса? Може да го направи единствено, ако му трябват парите. Но ако е ОК финансово, аз му препоръчвам да не се връща. Просто боксът е такъв спорт, който не позволява такива решения”, обясни Форман през 2020-а.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.