Тенис чудото Алкарас коментира успехите си

Испанският тенисист Карлос Алкарас не планира да забавя темпото след победата си на турнира на червени кортове в испанския град Барселона с награден фонд 2,8 милиона долара. 18-годишният Алкарас влезе в топ 10 в световната ранглиста за първи път в кариерата си и заяви, че е изненадан колко бързо се е изкачил в класацията.

Испанецът се справи с Пабло Кареньо Буста (Испания) с 6:3, 6:2 на финала за 66 минути и спечели четвърта титла при мъжете.

„Не мислех, че ще достигна до този етап още като 18-годишен. За първи път влизам в топ 10 и това наистина значи много за мен“, коментира Карлос Алкарас.

„За мен това е сбъдната мечта и нещо, за което се боря още от детска възраст. Работя сериозно всеки ден, за да съм тук и да имам шанс да печеля титли, побеждавайки топ играчите в света, но не съм си представял, че ще успея на тази възраст“, добави Алкарас.

Той се изкачи до първите 10 места в света на същата дата и след успех в същия турнир подобно на Рафаел Надал през 2005 година.

„Това е просто съвпадение. Концентриран съм върху моята игра“, каза кратко младият испанец.

Той вече очаква Откритото първенство на Франция. „Играя добре и ще имам шансове в Париж. Постигнах целта си с влизането в топ 10, а сега искам да продължа да се развивам като тенисист, да напредвам всеки ден, да печеля нови титли и да се изкачвам в ранглистата“, добави Карлос Алкарас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.