Руските и беларусите тенисисти може да не играят и на “Ролан Гарос”

Политическата ситуация и войната в Украйна влияе сериозно и върху спортния свят.

В момента има сериозен натиск върху тенис турнирите в Европа да отменят участието на спортисти от Русия и Беларус. Според информирани източници “Ролан Гарос” също получава подобни предложения.

Друг турнир от Големия шлем – “Уимбълдън”, вече забрани участието на руски и беларуски тенисисти, на което реагираха остро от ATP и WTA, които не подкрепиха подобна стъпка. Темата все още се обсъжда.

Предстоящият Мастърс в Рим също е под натиск за недопускането на тенисисти от двете страни в турнира, но засега организатори не са взели подобно решение.

“Ролан Гарос” стартира на 22 май и ще продължи до 5 юни.

Журналистът Стюарт Фрейзър заявява, че е чакал края на президентските избори във Франция, за да стартира убеждаването на ръководството на френския турнир да не допусне участие на руски и беларуски тенисисти.

Важни са решенията и на ATP, и на WTA на срещите, които предстоят тази седмица.

Дали на Даниил Медведев, Андрей Рубльов, Карен Хачанов, Виктория Азаренка и други асове ще бъде отказано участие в още един голям турнир, ще разберем в следващите дни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.