Дидие Дрогба инкасира провал

Дидие Дрогба загуби изборите за президент на футболната федерация на Кот д’Ивоар, след като бе елиминиран още на първия кръг от вота. Легендата на Челси получи по-малко от една пета от гласовете на първия тур и отпадна от борбата.

Изборите бяха спечелени от Ясин Диало, който е член на изпълкома на федерацията. Той получи 63 гласа, а Сори Диабате, който беше вицепрезидент до момента – 61. Резултатите от изборите предизвикаха масови протести в страната, тъй като неговата програма е изключително амбициозна и революционна.

Цялата ситуация около футбола в страната е взривоопасна от години, след като се наложи ФИФА да се намеси и да наложи избори. Първоначално 44-годишният Дрогба изобщо не бе допуснат да се кандидатира, но световната централа се намеси отново след негова жалба и постанови, че той има необходимата квалификация. Дидие изкара Елитния мениджърски курс на УЕФА за бивши играчи, през който мина и Стилиян Петров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.