Войната в Украйна продължава да отнема животи от спортния свят

Войната в Украйна продължава да отнема животи от спортния свят, а поредните две жертви на фронта са Егор Кигитов и сребърният медалист от европейско първенство Иван Бедняк, членове на украинския национален отбор по стрелба.

Кигитов беше студент втора година в Олимпийския колеж в родината си. Още в началото на войната той отива на фронтовата линия, за да защити родината си от руските нашественици, въпреки че можеше да остане да служи в тила. В резултат на това спортистът попада под обстрел, получава тежко изгаряне и се озовава в болница. Лекарите бързо го изправят на крака, но той отказва да се подложи на пълна рехабилитация и се връща на фронта, където среща смъртта.

36-годишният стрелец Иван Бедняк също загина в редиците на въоръжените сили на Украйна от вражески изстрел в Херсонска област. Като част от украинския национален отбор той се представи на Световно и Европейско първенство. През 2012 година на Световното първенство по стрелба той зае седмо място и спечели първа квота за Украйна за Олимпиадата в Лондон.

През 2013 година на Европейското първенство по стрелба с малкокалибрено оръжие Бедняк печели сребърен медал, а в отборния турнир и бронз заедно с Роман Бондарук и Александър Петрив. След избухването на войната той се завръща от работа в Европа и започва да защитава страната си. В Днепър Бедняк остави жена и шестгодишен син.

В края на март украинският шампион по водна топка Евгений Обедински почина в Мариупол, а в средата на април бащата на олимпийския медалист Сергей Воробьов също загуби живота си. Александър Воробьов бе убите, защитавайки град Изюм от руснаците.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.