Станимир Стоилов: Няма какво да се желае повече от финал Левски – ЦСКА

Треньорът на Левски Станимир Стоилов, говори по много теми след полуфиналния реванш между неговия тим и Лудогорец, завършил с победа с 1:0 за „сините“. С успеха възпитаниците на Стоилов се класираха на финал в турнира за Купата на България, където ще се изправят срещу защитаващия трофея си тим на ЦСКА.

„Хората, които бяха на трибуните бяха важни. Исках да видя дали в Левски има израстване. На този етап виждам, че правим малко по-голяма стъпка от реалните ни възможности. За да победиш Лудогорец в два мача обаче, явно няма фактор късмет. През първата част можеше да вкараме и 2-3 гола. През втората те имаха инициативата, въпреки че нямаха положения. Дай боже това да е преломният момент за Левски, който дълги години беше без трофей. Левски трбява да живее в честност. Видях Левски, който искам да виждам. Най-важната симбиоза е тази между феновете и отбора. Връщайки се назад виждам, че са се харчели много пари. За скъпи и некачествени футболисти. Сега можеше да имаме стадион и на всички тук да ни е комфортно. Привържениците са и ще са един от най-големите спонсори, ако играем със сърце и душа като днес”, започна Стоилов.

„В началото ми тук оценявах възможностите на Левски. Сега смятам, че може да се борим на повече от един фронт. Левски има играчи, които могат да играят в сгъстен цикъл. Видяхте и сега Лудогорец-ЦСКА-Лудогорец. Не отива на Левски в исторически план да се отказва от каквото и да е. След зимната подготовка видяхме къде сме стигнали, надградихме и така опитахме да се превърнем във фактор“.

„Няма какво да се желае повече от финал Левски – ЦСКА. Приоритетите обаче ги определя лигата или БФС. Каквото и да кажат, е се съобразим. Аз каквито и предложения да съм прави, не са били приемани. Видяхме и програмата за следващия сезон. Приключваме есенния полусезон на 13 ноември. Да, заради Световното, но най-вероятно от нашето първенство ще има един играч. Ако изобщо има толкова“.

„Аз имам доста мачове срещу Лудогорец. И сега, и с Ботев. На този етап тази схема не носи това, което искам, имам известни съображения към нея. Но сега имах идеи чрез нея, с които да извлечем грешки от Лудогорец. Ако се налага и в друг мач ще я ползваме. Не мисля, че достатъчно добре играем в другата схема, в която играем. Така че и там трябва да работим. Имахме може би най-тежкия жребий на полуфинал, но ако не може да биеш Лудогорец или ЦСКА, не заслужаваш купата. Подобна лека купа без тежки съперници няма да е в стил Левски. Само с Литекс съм печелил купата с по-лек жребий“, продължи той.

„Ангажиментът на играчите бе да зарадват феновете с хубав футбол. Знаехме, че хората чакат реванша със свито сърце. Изиграхме двубоя с увереност, самочувствие и контрол над ситуацията. Можеше и по-добре все пак. Виждам футболисти, които искат да побеждават и да се развиват. За да искаш да растеш, трябва да изпълняваш думата професионализъм напълно. Имаме всички предпоставки да вървим нагоре. За ритъма, който споменахте, изиграхме 3-4 мача. Тежки мачове, но сега виждаме, че 10 дни има пауза. Аз не знам как ще изглеждаме след тези дни без мачове. Аз казах, че първенството ще започне след 10 април. Сега започваме няколко дни безмислени тренировки, но това с програмата е предъвкана тема“.

„Лентата е подарък за Пламен Андреев. Нямам намерение да търсим вратари от чужбина. Ангажимент е за школата да създава вратари. Така няма да се лутаме и да търсим и капитани. Пламен е играл и други мачове срещу силни отбори, ако беше допуснал грешки, щеше да е моя вината. Няма защо да отлагаме игровите минути на младите. Тяхната задача е да тренират добре. След като пред 20-25 хиляди играеш добре, е време да оставиш Ники Михайлов на пейката да ти ръкопляска”.

„Едната задача на играчите е да радват хората, това, че победихме без опълчение също е сред задачите. До края на първенството ще се справим с играчите, които имаме. Дадохме наглед неголяма жертва като Асен, но не бих я нарекъл такава. Тези хора трябва да завършат кампанията. Имаме юноши, които трябва да играят мачове“, завърши Стоилов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.