Шави: Трябва да сме наясно, че сме в ерата след Меси, който сам печелеше мачове

Треньорът на Барселона Шави Ернандес коментира предстоящия мач с Райо Валекано и призна, че неговият отбор се нуждае от търпение, за да се бори отново за спечелването на трофеи.

“Истината е, че утре имаме златна възможност да се установим на втората позиция и да играем по-добре, отколкото в последните ни няколко домакинства. Райо имат характер и пресират. Андони Ираола е много добър и смел треньор, който е от моето поколение. Трябва да знаем как да се измъкваме от високата преса, защото те ще я прилагат. Трябва да покажем характер и да се опитаме да се възползваме от първите ни възможности за гол. Нужно е да опитаме да си гарантираме участието в Шампионската лига и да се борим за второто място.

През този сезон имаше всякакви моменти. Победата с 4:0 на “Бернабеу” беше научна фантастика. Имаше също така ужасни ситуации като множеството случаи на коронавирус в клуба. Трябва да разберем, че сме в ерата след Меси. Той сам печелеше мачове. Необходимо е да имаме голямо търпение. Аз съм първият, който се вълнуваше за спечелване на трофеи, но не ни се получи. Трябва да се подсилим за следващия сезон и да подобрим стила ни на игра, но също така е нужно да бъдем реалисти. Ние сме в ерата след Меси и не ни е лесно. Този отбор има вяра, характер и похвално отношение. Трябва да продължим да вярваме, но и да бъдем реалисти. През следващия сезон е необходимо да се опитаме да спечелим трофеи, но имайки търпение.

Жоан Лапорта продължава да си мисли, че титлата е възможна, а Дани Алвеш казва, че Мадрид имат късмет, че сме се съвзели късно. Аз съм позитивен, но президентът ме превъзхожда в това отношение. Реално титлата все още не е загубена, но нека бъдем реалисти. Що се отнася до казаното от Алвеш, никога няма да разберем. Но, гледайки числата, ние се съревноваваме с Мадрид, откакто дойдох в отбора. Но трябва да продължим, това е нашата реалност. Догодина, ако е възможно, ще се опитаме да спечелим трофеи. Алвеш може да е прав или пък не. Гледайки класирането от ноември насам, изоставаме само с една-две точки от Мадрид, но това не е реално. Класирането е цялостно и Мадрид са на върха заслужено. Ние се състезавахме възможно най-добре, защото от девети станахме втори”, заяви Шави на днешната си пресконференция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.