Барселона отново има проблем със заплатите

В края на април се очаква Ла Лига да оповести публично новите лимити за заплати за първодивизионните и втородивизионните отбори в Испания. Барселона обаче отново има проблем с възнагражденията.

Барса вече беше единственият клуб, който имаше отрицателен баланс миналия март, точно след затварянето на зимния пазар. Тогава стойността му беше 144,. 353 милиона евро, а сега е дори още по-зле. Причините за това са, че не бе подновен договора на Дембеле, никой друг играч не е намалил заплатата си, а отборът бе елиминиран и от европейските клубни турнири, които носят стабилни доходи.

Ситуацията е толкова сериозна, че ако каталунците искат да подпишат с играч, който струва 20 милиона евро, ще трябва да намали 80 милиона от текущата сметка за заплати, за да може да го регистрира. С други думи – почти невъзможна задача.

Въпреки всичко в Барса са оптимисти за решаването на проблема. Най-възможният вариант е присъединяването към споразумението със CVC, което може да донесе около 270 милиона евро на клуба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.