Санкционират играч от Висшата лига заради аксесоар, който носи по време на мачове

Английската футбола асоциация възнамерява да санкционира крилото на Нюкасъл Ален Сент-Максимен и то по най-необичайната причина, която сме срещали напоследък. Оказва се, че един от аксесоарите, които носи по време на мачове, не отговаря на регулациите във Висшата лига, пише Mirror.

25-годишният нападател се появи на терена срещу Лестър Сити през миналия уикенда (2:1) с лента за коса, която бе по-широка от обичайното и различни цветове от тези на екипа на „свраките“. Това е нарушение на правилника за екипировките, според който футболистите не могат да използват различни разцветки от тези на спортните им екипи.

По същата причина във всеки отбор се използва тиксо с определен цвят, когато футболистите прикрепят гетите си, за да не се свличат или използват бандажи и потници в съответната гама.

Не е ясно каква точно ще е санкцията на Сент-Максимен, но е сигурно, че той повече няма да използва подобни аксесоари и ще се придържа към установените стандарти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.