Лъчо Танев нападна ЦСКА за трансферната политика

ЦСКА пропусна за поредна година възможността да догони Лудогорец в борбата за титлата, а в хода на кампанията старши-треньорът Стойчо Младенов реши да си тръгне, след като обяви, че мнението му не е търсено при подбора на селекцията в клуба. Футболният мениджър Лъчезар Танев се изказа по темата, като разкритикува ръководните органи на „Армията“.

„При всички положения всеки трансфер трябва да бъде обсъден и коментиран между наставник и ръководство. Защото ако един треньор няма информация за даден футболист или не го одобрява, каква е ползата играчът да бъде привлечен и да се харчат пари за него. Аз съм на принципа последната дума да е на ръководството на клуба – било президент, било спортен директор. Треньорът обаче задължително трябва да взима участие в селектирането. Не може да бъде оставен настрана. Той води тренировъчния процес и мачовете и е необходимо да е наясно с какви играчи ще разполага“, каза Танев интервю за родния таблоид „БЛИЦ“, цитиран от „Тема Спорт“.

„В ЦСКА трябва да има критерии. Тези, които избират футболистите, явно нямат достатъчен критерий. Нещо не се прави както трябва. С възможностите, които има ЦСКА, мога да се вземат по-класни играчи. Харчат се доста пари за голям брой посредствени футболисти, а могат да се харчат същите средства за по-малко на брой, но по-качествени играчи“, добави той.

Надеждата на този етап при „армейците“ е, че ще успеят да защитят Купата на България, където по-късно днес (21 април) излизат в мач-реванш срещу Славия в полуфиналите след аванс от 2 гола след първия двубой.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.