Джокович защити руските и беларуските тенисисти и се опълчи на „откачените“ организатори на Уимбълдън

Новак Джокович отново влезе в заглавията на спортните медии с решението си да се опълчи на организаторите на поредния турнир от „Големия шлем“. Той защити руските и беларуските тенисисти, след като стана ясно, че те няма да получат право на участие на предстоящия Уимбълдън.

„Винаги ще заклеймявам войната, никога не бих я подкрепил, защото аз самият съм дете на войната. Знам каква емоционална травма оставя. Всички знаем какво стана в Сърбия през 1999 г. На Балканите преживяхме много войни през последните години. Но няма как да подкрепя решението на Уимбълдън. Смята дори, че е откачено. Когато политиката се намеси в спорта, резултатът никога не е добър“, каза Джокович, цитиран от Reuters.

Ограничението на най-големия турнир на зелено ще засегне световния №2 при мъжете – Данийл Медведев, и световната №4 при жените – Арина Сабаленка.

Състезанието е планирано за периода 27 юни – 10 юли, но по всичко личи, че няма да даде равен шанс на всички най-добри тенисисти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.