Забраняват на руските тенисисти да участват на “Уимбълдън”

Руските тенисисти няма да имат право да участват на “Уимбълдън” тази година поради нахлуването в Украйна, според публикация в британския сайт Sportico.

По-рано този месец All England Lawn Tennis Club (AELTC), който организира турнира от Големия шлем, заяви, че е в преговори с британското правителство за участието на играчи от Русия и Беларус.

Организаторите заявиха, че планират да обявят решението в средата на май преди крайния срок за участие на турнира от 27 юни до 10 юли.

AELTC не отговори веднага на молбата за коментар по темата.

Забраната за руски играчи би попречила на номер 2 в света Даниил Медведев и Андрей Рубльов, който е номер 8, да участват при мъжете. Анастасия Павлюченкова е 15-а в ранглистата при жените.

В публикацията се казва, че не е ясно дали играчите от Беларус също ще получат забрана. Беларус е ключова територия в инвазията, която Русия нарича “специална операция”.

Международната федерация по тенис забрани на тенисистки от Русия и Беларус да участват в отборните турнири след нахлуването. На отделни играчи е разрешено да играят, но не с името или флага на своите страни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.