Убиха лекоатлетка! Основен заподозрян е нейният интимен приятел!

Кенийската лекоатлетка Дамарис Мути Мутуа е била убита в град Итен в родината си. Новината беше съобщена от местната полиция. Властите допълват, че основен заподозрян е нейният интимен приятел Коки Фай, който е обявен за издирване.

Мути Мутуа, която се състезава в бяганията на дълги разстояния и представлява Бахрейн, е била намерена мъртва в дома на Фай. Според шефа на полицията в окръг Кейо – Том Маруко, убийството е станало през уикенда. Той твърди, че Коки Фай вероятно вече е напуснал пределите на Кения.

Трагедията с Дамарис Мути Мутуа идва половин година след друго убийство на известна лекоатлетка в същия град Итен. През октомври 2021 г. двукратната бронзова медалистка от световни първенства Агнес Тироп беше намушкана в дома си.

Гаджето на Тироп беше арестуван и е обвинен в убийството. Нейната смърт накара мнозина в Кения публично да заговорят за вкоренен проблем в местното общество, свързан с домашното насилие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.