Нови разкрития за договорки между Пике и шефа на Испанската футболна федерация

Продължават да излизат нови разкрития за тайни договорки между футболиста на Барселона Жерард Пике и президента на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес. Както вече се разбра от аудиозапис, публикуван от “Ел Конфиденсиал”, компанията на Пике за спортни събития – “Космос”, се е уредила с комисионна за 24 млн. евро покрай преместването и организирането на турнира за Суперкупата на страната в Саудитска Арабия.

Сега публично достояние стана и запис, също направен през 2019 г., на който се чува как защитникът моли шефа на федерацията Луис Рубиалес да го уреди да бъде част от олимпийския състав на испанците на Игрите в Токио през 2020 г.

“Говори със селекционера Луис де ла Фуенте. Трябва да го направиш за мен, Руби”, казва Пике.

Според правилата на Олимпиада всеки тим може да вземе само до трима футболисти над 23-годишна възраст. Пике много е държал той да бъде единият от тези трима, но условието било всичко да остане в тайна до последно. Опитният играч на Барса се опасявал, че ако се разбере, и други от по-старите ще поискат.

На по-късен етап Рубиалес потвърждава, че е обсъдил това със селекционера на олимпийския тим. В един момента обаче опасенията на Пике се потвърждават, защото изтича информация за идеята той да пътува за Япония. Тогава и капитанът на Реал Мадрид Серхио Рамос поискал среща с президента на федерацията, защото също нястоявал да лети за Токио.

В крайна сметка никой от двамата не попадна в списъка, защото Олимпиадата беше отложена за лятото на 2021 г. Тогава тримата по-възрастни в отбора бяха Марко Асенсио, Дани Себайос и Микел Мерино. Испанците пък стигнаха чак до финала, но в него загубиха от Бразилия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.