Ужас след Цървена звезда – Партизан: Мъже запалиха бус, пълен с младежи

Неизвестни лица със скрити под качулки глави извършиха безцеремонен опит да изгорят живи осем младежи, пътуващи с бус. Най-възрастният пътник е бил на 20 години, а всички останали – на възраст между 16 и 18 години. За зловещия акт разказа шофьорът на превозното средство.

„На шосето ни препречиха пътя, затвориха ни възможността за бягство от всички страни. От пристигналите коли изскочиха около 15 мъже, които си бяха скрили главите под качулки и затова не видяхме лицата им. Те счупиха прозорците на микробуса и хвърлиха вътре запалителни гранати. След това блокираха всички врати, за да не можем да избягаме. Водехме борба за оцеляване и с всевъзможни опити искахме да излезем от горящия бус“, обясни 45-годишният водач Игор Груич.

Шокиращият инцидент се е случил в събота вечерта на пътя за Крагуевац, докато групата се е прибирала в близко село след посещение на голямото дерби на сръбския футбол между Цървена звезда и Партизан (0:0).

„Беше много страшно. Искаха да ни изгорят живи. На задните седалки някои от младежите спяха и трудно осъзнаха какво се случва. Целият ад продължи около 15 минути. Успяхме да освободим едната врата и да се измъкнем. Никой в буса не носеше фенски атрибути. Не сме провокирали нападението по никакъв начин. Мисля, че засадата беше организирана за някоя друга група, но е станало объркване“, допълни шофьорът.

„Всичките сме от едно село и искахме заедно да отидем на най-важния мач в сръбското първенство. За първи път наемаме микробус, за да пътуваме до Белград. Аз съм на 20 години и съм най-възрастният групата. Останалите са между 16 и 18-годишни – седем момчета и едно момиче. Не носехме никакви шалове или фланелки на отборите“, разказа един от пътниците пред телевизия „Нова“, но не пожела да разкрие името си и селото, в което живеят.

Всичките девет човека от микробуса са с изгаряния по ръцете и главите. На мястото на инцидента те са получили първа медицинска помощ от изпратена линейка от Александровац, а след това са били транспортирани за допълнителни лекарски грижи в клиниката в Крагуевац.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.