Продават за милиони любимата зимна вила на Михаел Шумахер

Любимата зимна вила на Михаел Шумахер се продава за 3,8 млн. евро, пише “Мач Телеграф”. Тя разполага с блиндирани прозорци, фитнес зала и 10 спални. Семейството на седемкратния световен шампион във Формула 1 изглежда постепенно свиква с идеята, че старият Червен барон вече няма да се върне същият и вече нищо няма да бъде „както преди“

В резултат на това любимите имоти на бившия пилот един по един се продават, за да се съсредоточи цялото внимание и ресурси на едно място, а именно върху лечението и възстановяването на Пилето, пише sports.ru.

В края на 2013 г. Шуми падна, докато караше ски, удари си лошо главата и получи тежка черепно-мозъчна контузия. Бяха направени няколко мозъчни операции и след дълъг престой в изкуствена кома, германецът беше изваден от нея през лятото на 2014 г. Оттогава се смята, че се лекува в къщата си край Женевското езеро.

През 2020-а беше планирано Михаел Шумахер да се подложи на модернистична терапия със стволови клетки, чиято цел е да регенерира нервната система на германеца. Процедурата обаче беше отложена за неопределено време заради пандемията от коронавирус.

През 2021 г. бе продадено за 59 млн. евро имението на фамилията в швейцарския Глан с площ от 20 000 квадратни метра. Сега е ред на любимата на Михаел къща в Трисилефил. Тя се намира близо до границата с Швеция, както и до ски курорта Трисил.

Вилата, наричана от самия пилот „любимата ми бърлога“, е построена през 1997 г. и разполага с панорамна гледка към планината, блиндирани прозорци, подово отопление и 10 спални

Гостите пък са се забавлявали в гаража, който може да се използва и като бар, пълен със слот машини за всеки вкус. От терасата директно има достъп до ски пистата, която е буквално на 50 метра.

Във вилата има и басейн с топла вода, а във фитнеса – кълне се брокерът, всичко е точно, както е било по времето на ваканциите на Шумахер.

Кадри от къщата със семейството са щедро показани в наскоро появилия се документален филм на Netflix за големия шампион. „След сезон 1997 прекарахме 6 седмици в Трисил. Почти не говорихме за Формула 1“, казва съпругата на Шуми – Корина, в лентата. „Седяхме в хижата, постоянно играехме игри, защото той искаше да се отпусне малко. Прекарахме си страхотно с приятели, взехме цялото семейство – баби, дядовци, лели. Понякога се събирахме по 30 души. Самолетът обикновено беше пълен“.

Почивката на това райско място помага на Шумахер да се върне на пистата по-силен и да се присъедини към битката с Хакинен и в крайна сметка да даде начало на победната серия с Ферари. Оказва се, че това е историческо място – мястото на властта на Червения барон.

Припомняме, че през 97-а Шуми бе лишен от точки и зачеркнат от класирането. Суровата санкция е за опита му да блъсне Жак Вилньов на последното състезание в Испания. В крайна сметка канадецът стана шампион. През 98-а Михаел завършва втори в крайното класиране на 14 точки след Миха Хакинен. Първата си титла за Ферари германецът печели през 2000 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.