Куп рекорди в Лудогорец: Кирил Десподов с уникално постижение

11-ата поредна титла на Лудогорец доведе и няколко много интересни рекорда в българския футбол. Повечето от тях са отборни, но има и едно лично постижение – на Кирил Десподов, съобщава Мач Телеграф.

Футболист №1 на България за 2021 г. стана първият българин, който в две поредни първенства изработва най-много голове за шампионите. И през този сезон, както и през миналия, асистенциите му са 13. Настоящото му постижение няма как да бъде задминато от друг роден футболист на тима от Разград до края на сезона. Другите българи, които са били №1 по голови пасове при шампионски сезони на Лудогорец, са с по 10. Това са Емил Гъргоров (2011/12) и Иван Стоянов (2012/13).

„Орлите“ станаха първият отбор в историята на нашия футбол, който става шампион в три поредни години с треньор от чужбина. През 2020 г. начело беше чехът Павел Върба, преди година наставник на отбора беше Валдас Дамбраускас, а сега е Анте Шимунджа.

Титлата, спечелена през 2021/22, е четвъртата поредна в историята на разградчани, при която треньорът е воден от трима старши треньори в хода на сезона.

Настоящият шампионат е седмият в историята на Лудогорец, в който тимът финишира на първо място, след като е победил поне по веднъж всичките си съперници в първенството.

Освен това 11-ата титла е най-рано спечелената от всички досегашни в историята на „орлите“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.