С гол в 88′ отборът на Уейн Рууни изпадна в третото ниво на английския футбол

Дарби Каунти официално ще играе в английската Лига 1 от следващия сезон, след като инкасира загуба с 1:0 от КПР в 43 кръг на Чемпиъншип.

Съставът на Уейн Рууни пострада много от административното наказание от Футболната лига, което получи в началото на сезона. На „овните“ бяха отнети 21 точки поради неспазване на финансовите правила.

Попадението на Люк Амос в 88′ за Рейнджърс предопредели съдбата на Дарби 3 кръга преди края на кампанията, защото спасителният бряг вече е на 10 точки.

Активът на Дарби Каунти е 31 точки, а головата разлика е 42:49. С подобна статистика клубът щеше спокойно да завърши в средата на таблицата, но не би.

<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”en” dir=”ltr”>Together. Always 🐏🖤🤍<a href=”https://twitter.com/hashtag/DCFC?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#DCFC</a> <a href=”https://twitter.com/hashtag/dcfcfans?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#dcfcfans</a> <a href=”https://t.co/Rb19QUgd7O”>pic.twitter.com/Rb19QUgd7O</a></p>&mdash; Derby County (@dcfcofficial) <a href=”https://twitter.com/dcfcofficial/status/1516103820358701066?ref_src=twsrc%5Etfw”>April 18, 2022</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.