Президентът на плуването също скочи на спортния министър: Връща ни години назад

Президентът на Българската федерация по плуване Георги Аврамчев е поредният ръководител на спорта у нас, който влезе в открит конфликт с министър Радостин Василев. Той заяви, че с новата програма за финансиране спортът се връща години назад в развитието си.

„Силно притеснен съм за българското плуване и изобщо за българския спорт и съм учуден от действията на новия министър г-н Радостин Василев. Аз съм от 1996 година в управлението на федерацията, вече 12 години съм неин президент, и никога не се е случвало до края на април да нямаме нито една отпусната стотинка от министерството на спорта за подготовка, възстановяване и заплати на треньори и състезатели. Това за мен е недопустимо и нямам обяснение. Както каза Дафовска, караме на мускули, вече няма и мускули. Има само въздух и вода, добре че в нашия спорт има много вода и още държим. Ако не се вземат някакви адекватни мерки, спортът се връща години назад“, каза Аврамчев пред Sportal.

Той сподели, че на този етап няма нито една доволна федерация от нововъведенията на Спортното министерство, откакто Василев застана начело.

Що се отнася до Екатерина Дафовска, тя все още очаква да проведе среща с министъра, за да обсъдят проблемите в биатлона, където тя бе преизбрана за президент преди седмица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.