Майкъла: Феновете да намерят човек с 10 милиона и тогава да махат Гриша Ганчев

Бившият полузащитник, селекционер и изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев коментира пред Sportal.bg последните събития на стадион “Българска армия”. Той коментира вчерашния транспарант в сектор “Г”, с който “червените” фенове атакуваха остро Гриша Ганчев и неговото управление. Малко след това Лудогорец спечели шампионската титла за 11-и пореден път.

“Вчера гледахме един равностоен и много слаб мач, нищо интересно. Говоря за дербито с Левски. Това им е нивото на тези играчи. Левски не показа нищо от това, което игра срещу Лудогорец. Не знам защо не дадоха шанс на Георги Йомов, той беше точно за този мач, задължително трябваше да играе. Няма лидер в отбора. Нормално е феновете да са недоволни. Аз съм го казвал вече, че ЦСКА и Левски – това са феновете на тези отбори, те са основата. За управление обаче трябват пари. Феновете могат ли да издържат клуба?

Лудогорец вече дълги години показва на другите как се прави футбол, ЦСКА и Левски са в списъка с чакащите отбори. Не виждам в следващите пет години как някой друг ще стане шампион. Искам да поздравя Кирил Домусчиев за рождения ден, пожелавам му здраве! Познавам го от 32 години, много сериозно момче. Един от първите българи, които имаха ложа на “Камп Ноу” в Барселона.

Каква е оправията за ЦСКА ли? Каква оправия? Вечно втори, вече шест години второ място, това е нивото на играчите, които взимат. Плакати винаги е имало – и срещу Божков, и срещу другите. Като не искат Гриша Ганчев, да намерят и да предложат някой друг. Не съм убеден, че Цветомир Найденов би дошъл. Ако феновете искат промяна, да търсят варианти. Гриша Ганчев така си управлява, такъв е бил в Литекс, такъв е и на “Армията”, не може да се промени – ръководството е той.

Левски работят добре, вдигнаха се, спасяват клуба. Макар че продължават да имат задължения, излизат им нови такива – не мислете, че при тях нещата са цъфнали. Станимир Стоилов също има проблеми с ръководството. Ганчев дава достатъчно пари в ЦСКА, но има напрежение в клуба. Стойчо Младенов беше работил и преди това при Гришата и знае добре, че там участват двама човека в трансферите – Ганчев и Стойчо Стоилов, той го знае добре. През есента ЦСКА играеше добре, но след това нещо стана. Има си ръководство, те да дадат обяснение какво се случи. Има си ръководители.

ЦСКА ще вземе купата, но това е трофей, който едно време никой от нас не го броеше. Ставахме редовно шампиони, играехме за КЕШ. Някой обаче се задоволяват с купата, това е. Феновете са го приели това нещо, вече седем години. Пак казвам – какво ще правят феновете, ако напусне ръководството? Ако феновете имат вариант, окей. Ако нямат вариант за друг, не трябва да предлагат Гриша Ганчев да си ходи. Добър или лош, в момента той вади парите. С тези неща не трябва да се избързва. Първо да намерят човек с пари, с 10 милиона за бюджет, тогава да мислят за махане на ръководството.

Месец март трябва да започнем да строим стадиона, никой не спира проекта – държава, община, зелени, никой. Спокойно може да се направи един стадион за 22 000 зрители, в “чашата” може да стане един прекрасен стадион за 80 милиона лева”, заяви Георги Илиев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.